Informatie

 • Handgemaakt
  De sieraden zijn handgemaakt dus ieder sieraad is uniek! 

 • Laatste beetje moedermelk
  Verstuur nooit het laatste beetje moedermelk wat je hebt, mocht er iets mis gaan met de verzending. 

 • Ordernummer
  In de email heb je een ordernummer ontvangen, deze schrijf ik op de spuit met jouw naam. Hierdoor weet ik dat dit jouw moedermelk is. 
  Ik werk secuur per bestelling, hierdoor worden er geen fouten gemaakt met andermans moedermelk.
  Mocht je toch zeker willen weten dat ik jouw moedermelk gebruik, dan kan ik een filmpje maken van gedeeltes van het proces. Niet alles uiteraard want dan deel ik mijn manier van werken die ik graag voor mijzelf hou. 
  Wil je dit graag? Laat dit dan even weten bij het bestellen. 

 • Behoud van je sieraad
  Je sieraad is gemaakt met kwalitatief goede epoxy hars.
  De hardheid is ongeveer 2-2,5. Dit betekent dat het net zo hard is als een soort kunststof. Hierdoor kan het gaan krassen. 
  Na een aantal weken / maanden kan het zijn dat de kleur van je sieraad wat veranderd. Dit komt door de samenstelling van je moedermelk; dit komt door de eiwitten en vetten die in moedermelk zitten. Door de zon kan je sieraad iets romiger / geler worden. 

  Voor het behoud van je sieraad is het van belang om:
  - Het sieraad af te doen voor het handen wassen
  - Het sieraad af te doen voor het douchen of zwemmen
  - Het sieraad af te doen voor het slapen gaan
  - Het sieraad af te doen voor het sporten
  - Het sieraad af te doen voor het schoonmaken 
  Het sieraad niet te dragen in de felle zon
  Het sieraad om te doen na je ochtend verzorgingsroutine

    Crèmes, parfum en make up kunnen het sieraad aantasten  Mocht je ervoor kiezen om je sieraad toch om te houden met deze omstandigheden 
  zou het kunnen dat je sieraad sneller verkleurt / beschadigd. Vandaar mijn advies om het niet te doen.  

 • Specifiek sieraad
  Ben je op zoek naar een specifiek sieraad, maar staat deze niet op mijn website? Dan kun je mij een privébericht sturen met je wens om te kijken wat er mogelijk is. 

 

 • Bestellingen 
  Na ontvangst van jouw bestelling en betaling neem ik jouw bestelling gelijk in behandeling. Zodra ik de bestelling ontvangen heb, krijg je binnen een week een moedermelk kit opgestuurd. Hier zitten de volgende onderdelen in:
  -  Spuit voor het vullen van jouw moedermelk. Doe hier zelf voor alle zekerheid een boterhamzakje omheen. Mocht het gaan lekken zit er toch       nog extra bescherming omheen.
  - Een envelop met een antwoordnummer zodat je jouw moedermelk kan terugsturen naar Mom and Mi.
  - Eventueel een ringmaat meter, mocht je je eigen ringmaat niet weten.

  Zodra ik alle gegevens binnen heb, wordt jouw sieraad besteld.
  Als jij je moedermelk kit terug heb gestuurd naar Mom and Mi, dan ga ik er gelijk mee aan de slag.
  Ik conserveer jouw moedermelk en kan er daarna mee aan de slag voor jouw uitgekozen sieraad.
  De levertijd is gemiddeld tussen de 6 a 8 weken na ontvangst. 
  Het annuleren van je bestelling is daardoor niet mogelijk.
  De levertijd van de sieraden in mijn webshop is 6 a 8 weken vanaf de datum dat de moedermelk bij mij binnen is en indien van toepassing de ringmaat bij mij bekend is.

 

 •  Annuleren
  Het annuleren van je bestelling is niet mogelijk aangezien het gaat om op maat gemaakte sieraden.

 

 • Prijzen
  De prijzen verschillen per sieraad. Dit staat duidelijk vermeld bij ieder sieraad.
  Alle prijzen zijn vrijgesteld van BTW.
  Vrijgesteld van omzetbelasting op grond van artikel 25, wet OB 1968.

 

 •  Betalen
  In mijn webshop kun je betalen met iDEAL, PayPal, Bancontact, VVV bon of een cadeau kaart van Mom and Mi.

 •  Verzendkosten
  De verzendkosten die je betaald zijn inclusief een moedermelk kit die ik naar jou stuur. Daar zit een  retourenvelop met een antwoordnummer in om de moedermelk en eventueel de ringmaat mee terug te sturen.
  Dit geldt voor iedereen uit Nederland en België, kom je uit een ander land binnen de EU neem dan contact met mij op om te kijken wat de bijkomende kosten zijn voor het verzenden van jouw moedermelk kit en het versturen van jouw sieraad. Nadat het pakket verzonden is, krijg je een verzendbevestiging, zodra je pakket is verzonden ontvang je een email met een track & trace code om je bestelling te volgen.
  De moedermelk kit en de sieraden worden verstuurd via een brievenbuspakket. Binnen Nederland bedragen de verzendkosten €4,85 per pakket.
  Naar België bedragen de verzendkosten €9,70 per pakket.

 

 •  Ruilen en retourneren
  Mom and Mi maakt je sieraad met liefde en passie en ga ervan uit dat je tevreden bent met je sieraad.
  Aangezien het sieraad handgemaakt is met gepersonaliseerde items kan het sieraad niet geretourneerd worden. Hierdoor vervalt je herroepingsrecht. 

 

 •  Voorwaarden
  Mocht je je maat voor jouw sieraad hebben aangegeven in de bestelling, dan ga ik van deze maat uit.
  Mocht de maat voor jouw sieraad achteraf niet goed zijn maar wel door jou zijn ingevoerd tijdens de bestelling, dan wordt dit over het algemeen beschouwd als een eigen fout. Als je een nieuw sieraad wilt met de juiste maat, zijn de kosten voor eigen rekening.
  Mom and Mi geeft geen zekerheid voor het verkleuren of het veranderen van het patroon van je moedermelk in het sieraad. Dit is uniek en verschilt daarom per sieraad.
  Ieder sieraad kan verschillen van structuur, kleur, patroon en dof/glanzend.
  Alle sieraden die speciaal voor jou ontworpen zijn / geproduceerd zijn, zie ik als maatwerk en kunnen daardoor niet geretourneerd worden of geld terug gegeven worden. 

 

 • Garantie
  Mom and Mi voldoet aan de hoogste eisen. Mocht er onverwachts iets niet goed gaan, neem dan gelijk contact met mij op via e-mail, instagram of facebook. Dan kan ik werken aan een passende oplossing. Als het niet onder de garantie valt, kunnen hier kosten aan verbonden zijn, hiervan stel ik je van tevoren op de hoogte. Je kunt tot maximaal 10 dagen na ontvangst van het sieraad aangeven wat er niet goed is gegaan. Als een sieraad al langer bij jou is dan ga ik ervan uit dat het sieraad gedragen wordt.
  De sieraden hebben 3 maanden garantie op materiaal / fabricage fouten. Mom and Mi heeft het recht om eventuele kosten in rekening te brengen voor reparatie aan sieraden die door andere partijen ondraaglijk zijn gemaakt. Indien je gebruik maakt van de mogelijkheid om een sieraad te laten repareren / veranderen, komen de kosten van terugzending voor jouw rekening.
  Verguld goud of verguld rosé betekent dat het sieraad voorzien is van een dun laagje goud of rosé. Dit betekent dat het materiaal ook veel betaalbaarder is dan de massief witgouden of de massief gouden variant.
  Afhankelijk van je ph-waarde kan dit laagje heel lang mooi blijven óf als je pech hebt snel verkleuren.
  Houdt er dus rekening mee dat verguld gouden / verguld rosé sieraden aangetast kunnen worden door de zuurtegraad van je huid. Dit verschilt per persoon. Vaak weet je dit niet op voorhand, ik kan dit ook niet voorzien.
  Slijtage door het dragen van je sieraad is uitgesloten van garantie.

 

 •  Bestelling niet geleverd tussen de 6 a 8 weken.
  Mocht Mom and Mi als gevolg van overmacht een sieraad niet op tijd kunnen leveren, dan ben ik niet aansprakelijk voor schade die de opdrachtgever daardoor lijdt. Wat valt onder overmacht:
  - alles wat via derden partijen gaat zoals het bestellen van de sieraden
  - het naleven van de overeenkomst die tijdelijk de bestelling belemmerd waardoor de bestelling niet op tijd kan worden waargemaakt.
  Mocht zoiets voorvallen dan word je ten alle tijden op de hoogte gehouden.

 • Ringmaat
  Weet je je ringmaat niet, bekijk dan de laatste afbeelding om te weten hoe je je ringmaat zelf kan opmeten.
  Of bestel een ringmaat meter bij je bestelling en laat mij je ringmaat weten zodra je dit hebt opgemeten.
  Voor de meest betrouwbare meting adviseer ik om je ringmaat op te meten bij een plaatselijke juwelier bij jou in de buurt, zo weet je zeker dat het goed gebeurt.